top of page

Wall Sit Tips


WAAROM DE WALL SIT EEN GOEDE OEFENING IS


De wall sit is een oefening die je wel tegenkomt in de trainingen, hij oogt misschien niet uitdagend genoeg. Maar niks is minder waar. Deze oefening is een echte killer, waarmee je jouw bovenbenen flink laat branden. Lees hier waarom het zo goed voor je is. 

DE JUISTE UITVOERING


De wallsit is een statische oefening, waarbij je in een positie gaat zitten die je zo lang mogelijk vol houdt. Dit is hoe jij de oefening op een juiste manier uitvoert.


  1. Ga met je rug recht tegen een muur staan

  2. Laat jezelf langzaam naar beneden zakken, terwijl je in een squatpositie komt.

  3. Blijf met je rug recht tegen de muur staan, terwijl je je bovenbenen en buikspieren aanspant.

  4. Houdt deze positie vol, totdat je niet meer kan.


De wall sit oefening kan belastend zijn voor je knieën. Daarom is het belangrijk dat je benen in een hoek van 90 graden komen te staan. Vind je dit in het begin te zwaar? Maak dan de hoek wat groter, dus je komt wat omhoog.


 

SUPER EFFECTIEF


De wall sit is een effectieve oefening voor je onderlichaam. Je traint je bovenbenen, hamstrings, bilspieren en buikspieren. In één klap zoveel spieren trainen maakt de wall sit onmisbaar in je training. Je zorgt er niet alleen voor dat deze spieren sterker worden, maar ook dat je uithoudingsvermogen getraind wordt. Deze oefening is dus goed om in te zetten voor cardio en krachttrainingen.


BURN


Zitten, niks doen en tegelijkertijd calorieën verbranden klinkt als een droom die uitkomt. Helaas, zit er wel een klein addertje onder het gras, want deze oefening is namelijk onwijs zwaar voor je bovenbenen. Vergis je niet als je denkt dat je de eerste keer de wall sit al een paar minuten kan volhouden. Laat jezelf niet uit het veld slaan als de werkelijkheid slechts een paar seconden is.


DOORZETTINGSVERMOGEN


De wall sit traint niet alleen het uithoudingsvermogen van je spieren, maar ook je jouw doorzettingsvermogen. De oefening zorgt er al snel voor dat er melkzuur optreed, waardoor je benen brandend aan zullen voelen. Probeer tijdens deze burn de oefening nog heel even vol te houden. Uiteraard moet je wel naar je lichaam luisteren en stoppen als het niet meer goed voelt.VARIATIES


De basis van de wall sit zal altijd hetzelfde blijven, maar wil je wat extra uitdaging tijdens de oefening dan kan je het volgende doen:


  1. Op één been: Houd je de wall sit langer dan een paar minuten vol? Probeer hem dan eens op één been.

  2. Gebruik je handen: Je bovenlichaam doet tijdens deze oefening bijna niks. Sta je stabiel op twee benen en houd je de oefening wel een tijdje vol? Probeer dan tijdens de oefening een bicepcurl te maken met fles water of gewichten in je handen.

  3. Een paar kilo extra: Uiteraard kan je de oefening ook zwaarder maken door gewichten op je bovenbenen te leggen. Hiervoor kan je al heel makkelijk een stapel boeken gebruiken.


 23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page