top of page

Motivatie Tips sporten in het nieuwe jaar


MOTIVATIE TIPS om te gaan sporten!

Je herkent het vast wel. Je had bedacht om vanavond te gaan sporten, maar na een dag werken beland je na het eten op de bank en wil je er niet meer vanaf komen. Soms heb je gewoon echt geen zin. 

Toch is het belangrijk om ook dan gewoon te gaan!


Je kent het gevoel ook vast wel dat je later baalt dat je toch niet bent geweest. Om dit te voorkomen geven wij je wat motivatie om gewoon je sportkleding aan te doen en te gaan! Je zult ons dankbaar zijn! 

1. SPORT BUDDY


Heb je nog geen sport buddy? Zoek dan iemand die zin heeft om met je mee te gaan. Samen trainen is leuker dan alleen en bovendien motiveer je elkaar om te gaan. Je zegt toch echt minder snel af als je weet dat de ander wel gaat. En ach, als je er dan toch weer bent...kun je er maar net zo goed weer een knalsessie van maken!


2. BEDENK HOE JE JE VOELT NA DE TRAINING


Ken je dat gevoel? Dat je trots bent op jezelf als je klaar bent, je je sterk, goed en lekker fit voelt? Dat gevoel wil je toch niet missen? Hier doe je het voor!

Bedenk je daarentegen maar eens hoe je je voelt als je niet gaat, blehhh!

Daar krijg je spijt van!


3. DENK AAN JE DOEL


Bedenk waarvoor je het ook alweer doet! Met je doel in je achterhoofd zet je sneller de stap toch te gaan. Je weet immers dat als je niet gaat, het langer gaat duren voordat je je doel hebt bereikt. Of dat je resultaat waar je voor hebt getraind verdwijnt.4. BELOON JEZELF


Beloon jezelf na het sporten of na het bereiken van een (tussen)doel.

Maak een lekkere maaltijd voor na het sporten, of ga eens lekker onder de zonnebank na het sporten (niet te vaak natuurlijk). En spreek met jezelf af dat als je een doel hebt bereikt je eindelijk die schoenen, tas of jas mag. Echt, het helpt!5. HOU DE VOORUITGANG BIJ


Hou bij met hoeveel gewicht je de oefeningen hebt uitgevoerd of hoe ver je dit keer hebt kunnen rennen. Dit is beter dan bijvoorbeeld het bijhouden van je gewicht, meer spieren maken je immers zwaarder. Door je te focussen op de vooruitgang blijf je langer gemotiveerd en wil je het de volgende keer net nog wat beter doen.

Maak ook een foto van jezelf die je na een paar weken weer opnieuw maakt. Dit zal je er aan helpen herinneren wat je inspanning heeft opgeleverd (of juist niet...omdat je niet bent gegaan = baalmoment!)6. GEBRUIK GEEN SMOESJES


Daar zijn we nou eenmaal erg goed in; ik heb het zo druk, ik ben moe, ik heb nog spierpijn etc. Probeer hier boven te staan en gewoon te gaan. Als je eenmaal bezig bent zul je al snel merken dat het weer heerlijk is om in beweging te zijn.

Geef er niet aan toe en pak je sportspullen!


Hopelijk ben je nu gemotiveerd om weer lekker te gaan sporten! Heel veel succes en plezier!


 59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page