Sticky kip rijstbowl
Sticky kip met broccoli en rijst. Dit gerecht is snel want binnen 30 minuten staat het al op tafel, makkelijk om te maken, met lekker veel broccoli en je eet er nog net niet je vinger bij op. Maken dus!
Voedingswaarden Sticky Kip Rijstbowl
(eenpersoonsportie)
energie 690 kcal
koolhydraten 79g
waarvan suikers 11g
eiwit 32g
vet 25g
waarvan verzadigd 5g
vezels 10g
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 teen knoflook
ong. 50 g verse gember (naar eigen smaak)
80 ml sojasaus
2 el water
3 el rijstazijn
4 el zoete chilisaus
2 el maizena
3 el sesamzaad
1 wit scharrelei
350 g kipdijfilet of kipfilet
800 g broccoli
3 el zonnebloemolie
½ bosje salade-ui
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd heel fijn. Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember, sojasaus, het water, de rijstazijn, zoete chilisaus, de maizena en het sesamzaad. Meng het ei met de rest van de maizena in een andere kom tot een papje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 3 cm. Meng dit door het eimengsel.
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes. Verdeel de broccoli in een vergiet en zet deze in een pan met een laag kokend water zonder het water te raken. Dek af en stoom in ca. 5 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met het eimengsel in 1 laag in 5-7 min. op hoog vuur gaar en krokant. Er ontstaat een soort pannenkoek, keer die halverwege, zodat het knapperige korstje aan de kip blijft plakken. Zet het vuur lager. Voeg dan het sojasausmengsel toe en roer 2 min. door tot een plakkerige saus ontstaat met stukjes kip erin. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes.
Serveer de rijst in kommen met de broccoli en schep de kip met saus erover. Bestrooi met de salade-ui.
Eet smakelijk 👍🏽
Comments