top of page

BD Training Homemade Granola



Homemade Granola


 

Het fijne van het zelf maken van granola is ten eerste natuurlijk dat je precies weet wat erin gaat en ten tweede kun je het variëren al naar gelang de ingredienten in je voorraadkast. De ene keer maak ik het met havermout en de andere keer met alleen noten en zaden. Beetje afhankelijk van waar ik zin in heb. Voeg gedroogd fruit of rozijnen als je dat wilt gebruiken, toe nadat het de oven in is geweest. Dat verbrand veel sneller.


Voedingswaarde van granola



calorieën: 286kcal, koolhydraten: 24g, eiwit: 8g, vet: 19g, verzadigd vet: 2g, natrium: 1mg, kalium: 124mg, vezels: 5g, suiker: 5g, vitamine c: 0.3mg, calcium: 66mg, ijzer: 2.3mg

 

Ingrediënten


  • ong 150-200g havermout

  • 2-3 el kaneel

  • snufje zout

  • honing (op gevoel, denk iets van 8-9 el?)

  • olie (iets van 2-3 el)

  • ongezouten noten (zelf malen en hoeveelheid)

  • 2 rijstcracker versnipperd


 

Instructies


  1. Verwarm de oven voor op 175-180˚C.

  2. Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een grote kom en meng even door.

  3. Giet de olie erbij en de honing en roer het geheel goed door zodat alles een beetje vochtig is.

  4. Spreid uit op een grote bakplaat. Hoe dunner de laag, hoe sneller het bruin wordt.

  5. Zet in de oven en roer je mengsel vervolgens na 9-10 minuten even om voor een gelijkmatige garing. Let op, want het kan ineens te hard gaan. In totaal zal het 18-20 minuten duren voor je granola goudbruin en klaar is.

  6. Laat volledig afkoelen en bewaar in luchtdicht afsluitbare potten. Blijft zeker een maand goed.


Succes👍🏽






14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page