top of page

BD Training Bananenbrood met havermout



Makkelijk Bananenbrood met havermout


 

Heb je een paar overrijpe bananen liggen en wil je een lekker bananenbrood bakken? Met dit recept maak je een overheerlijk bananenbrood. De rijpe bananen geven de cake voldoende zoetigheid mee. Je maakt dit bananenbrood met havermout en het recept is supermakkelijk! Wist je trouwens dat je dit bananenbrood heel goed in plakjes kunt invriezen in plasticfolie? Zo geniet je op ieder moment van een heerlijk stukje gezond bananenbrood.


 

Tip: 💡

In dit recept kan je rozijnen toevoegen, maar je kunt hier ook goed mee variëren. Droog fruit, zoals stukjes abrikoos of cranberries doen het altijd goed. Ook zonnebloempitten, pompoenpitten of stukjes noot zijn een aanrader in dit havermout bananenbrood.



 


Voedingswaarde van bananenbrood met havermout



Voedingswaarden

(per eenpersoonsportie)


  • energie 190 kcal

  • eiwit 4 g

  • koolhydraten 28 g

  • waarvan suikers 16 g

  • vet 6 g

  • waarvan verzadigd 3 g

  • natrium 80 mg

  • vezels 3 g

 

Ingrediënten


  • 50 g ongezouten roomboter

  • 3 bananen

  • 2 middelgrote eieren

  • 170 g fijne havermout

  • 1 tl gemalen kaneel

  • 100 g kristalsuiker ( eigen keus )


 

Instructies


  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een hittebestendig kommetje in de magnetron. Prak de bananen fijn. Voeg een voor een de eieren toe en roer met een garde erdoor. Voeg de gesmolten boter, 150 g fijne havermout (per bananenbrood), kaneel, evt. suiker en een snufje zout toe en roer goed door tot een homogeen beslag.


  • Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de rest van de havermout over het beslag. Bak het bananenbrood in 45 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen.


Succes👍🏽






14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page