top of page

5 tips zodat jij het nooit meer koud hebt tijdens een bootcamp training

Bootcamp, waarom juist nu?


Waarom juist nu hét moment is om buiten te gaan sporten?

Simpel: kou doet het lichaam harder werken. Al je harde werk tijdens een bootcamples wordt nu dus dubbel en dwars beloond.

Daarbij maak je tijdens het sporten geluksstofjes aan. Iets waaraan velen onder ons in de winter nog wel eens te weinig van hebben. Winterdepressies, donker of futloos zijn.

Met even lekker sporten krijg je juist weer energie!

Je lichaam moet dus extra hard werken, waardoor ook de vetverbranding toeneemt en je strakker in je vel komt te zitten. En je krijgt er ook nog een goed gevoel van. Dag winterdepressie en hello summerbody! 

Hoe blijf je warm tijdens een bootcamples?


Hoe zorg je ervoor dat je niet ter plekke aan de grond vast vriest tijdens de buikspieroefeningen? Speciaal voor de bootcampers in de winter hebben wij een aantal tips die ervoor zorgen dat jij heerlijk warm blijft tijdens de bootcamptraining. 

Stap voor stap uitgelegd

1. Kleed je warm aan!

Trek minimaal drie lagen kleding aan:

  • een functionele onderkleding (t-shirt);

  • isolerende tussenlaag (longsleeve);

  • een beschermende buitenlaag tegen wind en regen (sport jasje/windstopper).

Wanneer je deze lagen hanteert kun je het niet snel te koud of te warm krijgen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de persoon. Daarbij kun je altijd nog je jasje (3e laag) uittrekken, mocht het te warm worden. Vervolgens kan je je jasje weer gebruiken om op te liggen tijdens de buikspier oefeningen, win-win!


2. Trek handschoenen aan

Veel kou komt via je handen. Wanneer je vingers langzaam verkleuren naar wit, dan maakt het echt niet meer uit dat je bovenlichaam het wel lekker warm heeft. Trek daarom lekker handschoenen aan. Op die manier hoef je niet de koude grond aan te raken met je blote handen.


3. Houd je hoofd warm

Een groot deel van de warmte verlies je via je hoofd. Een bandana, muts, hoofdband of oorwarmers is daarom een goed idee. Experimenteer en kijk wat jij het fijnst vindt tijdens het sporten.4. Goede schoenen en warme sokken

In principe kun je gewoon je normale hardloopschoenen of sportschoenen dragen in de winter. Mocht het echt glad worden, dan is het wel handig om even te checken of je schoenen nog voldoende profiel hebben. Wanneer je snel koude voeten hebt, kun je het beste twee paar sokken of lekkere dikke sokken aantrekken voor de bootcamples.5. Blijf bewegen!

Met de laatste tip is met name de trainer ook erg blij. Als het koud is buiten, dan is iedereen namelijk net dat beetje extra gemotiveerd om snel aan de slag te gaan. Hardlopen, knieheffen en jumping jacks zijn dan ineens hele leuke oefeningen geworden! Stilstaan is kou leiden en dat willen we niet. Blijf daarom lekker in beweging! Staan we even stil, omdat de groep niet compleet is? Marcheer op de plaats of hef je knieën! Het maakt niet uit, maar blijf bewegen!


Geen excuses: we zien je in de les!

 36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page